Kina etablerer innsatsgruppe for coronavaksinering

Kina vil sette opp farten for å sikre at en større andel eldre personer vaksineres mot koronaviruset og etablerer en egen innsatsgruppe.

Arbeidere i beskyttelsesutstyr i Beijing. Foto: Andy Wong / AP / NTB
Arbeidere i beskyttelsesutstyr i Beijing. Foto: Andy Wong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Beskjeden fra Den nasjonale helsekomiteen i Beijing (NHC) kommer to dager etter at det brøt ut protester mot Kinas strenge nullsmittestrategi i en rekke av landets byer.

En av grunnene til at Kina holder fast på strenge koronarestriksjoner, er mangelfull vaksinering av den eldste delen av befolkningen.

Nå varsler myndighetene at de vil øke innsatsen for å sikre raskere vaksinering av personer i alderen 60–79 år, samt fortsette å sette opp tempoet når det gjelder vaksinering av eldre over 80 år.

I Kina er kun 65,8 prosent av personer over 80 år fullvaksinert, opplyste NHC på en pressekonferanse tirsdag. Kinesiske myndigheter har heller ikke godkjent generell bruk av mRNA-vaksiner.

Kina registrerte tirsdag 38.421 smittetilfeller, noe som er en liten nedgang fra smittetoppen som ble registrert i helgen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer