Kina erklærer seier over coronaviruset

Kina har erklært seier over coronaviruset, men advarer om at det fortsatt finnes tilfeller som stammer fra utlandet.

Kinesere på vei til jobb i Beijing i forrige uke. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Kinesere på vei til jobb i Beijing i forrige uke. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Landet har funnet sju importerte tilfeller av den svært smittsomme XBB. 1.5-varianten siden 8. januar, hevder myndighetene.

Kinesiske embetstopper fra flere departementer deltok torsdag på en stor pressekonferanse der de hevdet at Kinas «store, avgjørende seier» over Covid er et eksempel til etterfølgelse for andre folkerike land.

I forrige uke hevdet den kinesiske ledelsen at de hadde oppnådd verdens laveste dødsrate for covid-19, en påstand eksperter har stilt spørsmål ved.

Covid-19-pandemien oppsto i den kinesiske byen Wuhan i 2019, men landet klarte å holde smittetallene svært lave med strenge restriksjoner i flere år. Disse restriksjonene gikk imidlertid hardt utover økonomien.

Mot slutten av 2022 lettet Kina på de fleste restriksjonene etter store demonstrasjoner, og det oppsto en voldsom koronabølge i landet. Offisielt har det blitt registrert 87.000 dødsfall og drøyt 2 millioner tilfeller, men dødstallene omfatter kun dem som døde på sykehus.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer