Kina ber om fredssamtaler i Ukraina

Regjeringen i Kina har igjen tatt til orde for fredssamtaler mellom partene i krigen i Ukraina.

Utenriksminister Qin Gang advarte mot usynlige hender i Ukraina på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
Utenriksminister Qin Gang advarte mot usynlige hender i Ukraina på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var utenriksminister Qin Gang som kom med oppfordringen tirsdag i forbindelse med det årlige møtet i Folkekongressen.

Han hevdet at forsøk på fredssamtaler er blitt undergravd og at en «usynlig hånd» forsøker å trappe opp konflikten for å fremme en geopolitisk agenda.

Hvem den usynlige hånden tilhører, sa han ikke. Men på samme pressekonferanse advarte han USA mot å framprovosere konflikt med Kina.

Russland invaderte Ukraina for ett år siden. USA har anklaget Kina for å vurdere å sende våpen til russerne, noe Kina avviser. EU sa i helgen at de ikke har sett noen beviser som antyder at Kina vurderer å sende våpen for å støtte Russlands krig i Ukraina.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer