Kim Kardashian får millionbot

Realityfenomenet Kim Kardashian er ilagt en bot på 1,26 million dollar for et villedende innlegg på Instagram, der hun snakket varmt om en kryptovaluta.

Realitystjernen Kim Kardashian er ilagt en bot på 1,26 millioner dollar for villedende reklame. Foto: Evan Agostini / AP / NTB
Realitystjernen Kim Kardashian er ilagt en bot på 1,26 millioner dollar for villedende reklame. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Det hun unnlot å gjøre klart, var at hun ble betalt for å gjøre dette, noe den amerikanske tilsynsmyndigheten SEC har slått ned på. Kardashian har 331 millioner følgere på Instagram og er en av tjenestens ti mest fulgte personer.

Hun opplyste ikke at hun fikk 250.000 dollar for å snakke pent om kryptovalutaselskapet EthereumMax, ifølge SEC.

Boten er på en million dollar, men tilsynet legger på honoraret til Kardashian pluss renter. Hun har også fått forbud mot å reklamere for lignende produkter i tre år framover.

– Denne saken er en påminnelse om at slike investeringsprodukter ikke passer for alle, selv om berømtheter og influensere promoterer dem, sier lederen for SEC, Gary Gensler.

Kardashian er fornøyd med å ha løst saken, har samarbeidet fullt ut med SEC og ser fram til å legge saken bak seg, opplyser en av hennes advokater.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer