Kim Jong-uns søster: - USA vil bli skuffet

Søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som er en viktig rådgiver for broren, sier at USA vil bli skuffet hvis de venter dialog med landet.

Kim Yo-jong, her under en ishockeykamp i Sør-Korea i 2018. Yo-jong, som er søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, avviser antydninger om dialog med USA. Foto: Felipe Dana / AP / NTB
Kim Yo-jong, her under en ishockeykamp i Sør-Korea i 2018. Yo-jong, som er søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, avviser antydninger om dialog med USA. Foto: Felipe Dana / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Joe Bidens regjering har lovet en praktisk, nøye kalibrert tilnærming til Nord-Korea. Målet er å overbevise det lukkede, fattige landet til å gi opp sine programmer for atomvåpen og langtrekkende raketter.

På et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet la Kim fram sin strategi i møte med Washington og politikken til den nye amerikanske administrasjonen. Han sa at landet må forberede seg på både dialog og konfrontasjon.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan omtalte dette som interessante signaler, men sa samtidig at USA ventet på mer direkte kommunikasjon.

Kim Jong-uns søster, Kim Yo-jong, synes imidlertid å være lite åpen for nye diplomatiske runder.

– USA synes å søke trøst, sier hun til det offisielle nyhetsbyrået KCNA, og føyer til at de amerikanske forventningene bare vil føre til skuffelse.

(©NTB)

Mer om