Kim Jong-un på visitt i jagerflyfabrikk

Nord-Koreas leder Kim Jong-un avla fredag en visitt i fabrikken som produserer Russlands mest avanserte jagerfly.

Nord-Koreas-leder Kim Jong-un får se cockpiten i et jagerfly mens han besøker den russiske fabrikken i det østlige Russland som produserer Russlands mest avanserte jagerfly. Foto: Mikhail Degtyarev / Telegram channel via AP / NTB
Nord-Koreas-leder Kim Jong-un får se cockpiten i et jagerfly mens han besøker den russiske fabrikken i det østlige Russland som produserer Russlands mest avanserte jagerfly. Foto: Mikhail Degtyarev / Telegram channel via AP / NTB Vis mer
Publisert

Kort etter at Kim og hans følge ankom stasjonen Komsomolsk-ved-Amur i det østlige Russland i sitt pansrede tog, kjørte hans kolonne av limousiner til fabrikken som produserer jagerflyene Su-35 og Su-37.

Etter planen reiser han deretter videre til Vladivostok der han skal se Russlands stillehavsflåte.

Kims interesse for sofistikerte våpensystemer og møter med Russlands president Vladimir Putin vekker vestlig mistanke om at formålet med reisen er å forsyne Russland med våpen til krigen i Ukraina i bytte mot avanserte våpen og teknologi.

Ekspertene mener at han også ønsker russisk hjelp til å modernisere både marinen og flyvåpenet, i tillegg til rakett- og satellitteknologi.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer