Kilder: Trump kan erkjenne nederlag hvis han ikke når fram i rettsvesenet

Donald Trump er innstilt på å erkjenne valgnederlag hvis han ser det ikke er mulig å nå fram i rettsvesenet, hevder kilder overfor Fox News.

Donald Trump (t.v.) på golfbanen lørdag, samme dag som Joe Biden ble utpekt som valgvinner av en rekke amerikanske medier. Trump får nå motstridende råd av ulike medarbeidere og familiemedlemmer, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Donald Trump (t.v.) på golfbanen lørdag, samme dag som Joe Biden ble utpekt som valgvinner av en rekke amerikanske medier. Trump får nå motstridende råd av ulike medarbeidere og familiemedlemmer, ifølge nyhetsbyrået AP. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert

De ikke navngitte kildene sier han i så fall også vil bidra til en fredelig maktoverføring.

Nyhetsbyrået AP melder at noen av Trumps medarbeidere og støttespillere har oppfordret ham til å erkjenne nederlag. De har angivelig rådet ham til å holde en tale om dette i løpet av den kommende uken.

Trumps svigersønn Jared Kushner er en av dem som skal ha oppfordret ham til å akseptere valgutfallet, selv om presidenten er svært kritisk til hvordan valget ble gjennomført. Kushner skal ha fortalt flere han kjenner om sin oppfordring til Trump.

Samtidig mener andre i kretsen rundt Trump at han bør fortsette kampen for å få omgjort valgresultatene i flere delstater. Trumps sønner og hans advokat Rudy Giuliani befinner seg i denne leiren, ifølge AP.

Giuliani har angivelig lovet Trump å framskaffe bevis for valgfusk. Men foreløpig har han lite konkret å vise til. Trumps valgkampstab har så langt hatt lite suksess i rettsvesenet i etterkant av valget.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer