Kilder til DN: Jens Stoltenberg vil takke ja til å bli sjef for Norges Bank

Dersom Nato-sjefen Jens Stolberg tilbys å bli sjef i Norges Bank, vil han takke ja, opplyser kilder til Dagens Næringsliv.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal ha bestemt seg for å svare ja om han blir spurt om å bli ny sentralbanksjef. Her fra da han talte i Folketingssalen på Christiansborg i København denne uka. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix / NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal ha bestemt seg for å svare ja om han blir spurt om å bli ny sentralbanksjef. Her fra da han talte i Folketingssalen på Christiansborg i København denne uka. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

Overfor avisa bekrefter Finansdepartementet at stillingen lyses ut om kort tid. Sittende sentralbanksjef, Øystein Olsen, går av i februar 2022.

Ifølge DNs anonyme kilder har Stoltenberg bestemt seg for å svare ja om han blir spurt. Det er finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) som må gå inn for Stoltenbergs kandidatur. De ønsker ikke å kommentere saken overfor DN.

– Stoltenberg har fortsatt sin fulle oppmerksomhet på jobben i Nato. Det er for tidlig å si noe nå om hva han skal gjøre når han kommer hjem til Norge, sier hans presserådgiver Sissel Kruse Larsen til avisa.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer