Kilder: Terrorangrep avverget i Frankrike

To 23 år gamle menn er pågrepet i Frankrike og siktet for å ha planlagt et jihad-inspirert knivangrep mot offentligheten under juletiden, ifølge kilder.

Fransk politi har ifølge kilder avverget et terrorangrep som var planlagt gjennomført i julen. Bildet viser et gatemiljø i Paris. Illustrasjonsfoto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB
Fransk politi har ifølge kilder avverget et terrorangrep som var planlagt gjennomført i julen. Bildet viser et gatemiljø i Paris. Illustrasjonsfoto: Rafael Yaghobzadeh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den franske etterretningstjenesten DGSI pågrep mennene i slutten av november på ulike steder utenfor Paris etter å ha mottatt informasjon om et forestående angrep, sier en kilde som arbeider tett på saken, til nyhetsbyrået AFP.

De ble siktet for terrorrelaterte lovbrudd 3. desember og er fortsatt varetektsfengslet, melder både kilden og avisen Le Parisien.

De skal ha planlagt å angripe folk på kjøpesentre, universiteter eller på gaten under juletiden.

Mennene skal ha blitt kjent med hverandre i sosiale medier før de møtte hverandre fysisk, sier kilden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer