Vis mer

Kilder: Slik blir den nye regjeringen

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) kan bli ny statsråd for flyktninger, asylsøkere og integrering, og Widvey skal være på vei ut.

(upublisert) Opprettet


Etter to år uten å bytte ut en eneste statsråd, kommer statsminister Erna Solberg (H) onsdag til å gjøre omfattende endringer i regjeringen, melder VG.

Endringene skal innebære at Høyre og Frp bytter noen departementer seg imellom. Nye navn skal inn, noen skal ut og noen statsråder skal overta et nytt departement.

Ifølge VG er sentrale personer i Høyre og Frp informert om at endringene skal skje onsdag.

Les også: SOL samler - les de siste sakene om endringene

Dette er meldt om endringene så langt.


 1. Sandberg blir trolig fiskeriminister


  FOTO: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix

  NRK fikk først opplyst at Frp-nestleder Per Sandberg skulle bli innvandringsminister, men dette er senere blitt avkreftet av kilder i regjeringen. Ifølge VG blir Sandberg trolig fiskeriminister.

  Men ifølge NRK blir det opprettet en ny ministerpost med ansvar for koordinering av innvandringsfeltet, en oppgave som i dag er delt mellom justisminister Anders Anundsen (Frp) og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp).


  – Målet er å kunne se innvandringspolitikken i en bedre og mer helhetlig sammenheng. Det er ingen tvil om at dette blir viktig i årene som kommer, får NRK opplyst fra en kilde «med kjennskap til regjeringens arbeid på feltet».
 2. Sylvi Listhaug kan bli ny statsråd for flyktninger, asylsøkere og integrering


  FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

  Adresseavisen har fått opplyst at Frps ledelse er svært interessert i å flytte landbruksminister Sylvi Listhaug inn på innvandringsfeltet.

  Hun kan, etter det avisen kjenner til, bli ny statsråd for flyktninger, asylsøkere og integrering. Det er lansert en løsning om å styre Justisdepartementet med to statsråder.

  Justisminister Anders Anundsen vil etter denne løsningen fortsette med politi- og beredskapsansvar.

  VG og Aftenposten skriver også at Sylvi Listhaug vil fortsette i regjeringen i et annet departement.


 3. Kulturminister Thorhild Widvey og arbeidsminister Robert Eriksson skiftes ut


  FOTO: Tor Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix

  Både kulturminister Thorhild Widvey (H) og arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) skiftes ut som statsråder, skriver Aftenposten.


 4. Anniken Hauglie (H) kan bli arbeidsminister


  FOTO: Helge Mikalsen / NTB Scanpix

  Høyres Anniken Hauglie ligger an til å ta over som arbeidsminister etter Robert Eriksson (Frp), skriver VG. Hauglie var fram til i høst skolebyråd i Oslo.


  Hun har tidligere vært blant annet politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen og sosialpolitisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe.
 5. Hofstad Helleland kan bli kulturminister  Etter det Adresseavisen forstår, kan lederen av samferdselskomiteen på Stortinget, Linda Hofstad Helleland (H) bli hentet inn som ny kulturminister.


 6. - Jon Georg Dale blir landbruksminister


  FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

  Statssekretær i finansdepartementet Jon Georg Dale er aktuell som landbruksminister, skriver VG.


 7. Beholder jobbene


  FOTO: Terje Pedersen / NTB Scanpix

  Kommunalminister Jan Tore Sanner (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og justisminister Anders Anundsen (Frp) ligger an til å beholde jobbene de har i regjeringen i dag, skriver VG.

  Kilder bekrefter til TV2 at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og olje- og energiminister Tord Lien (Frp) også beholder jobben.


 8. - Sundtoft og Helgesen skifter departement


  FOTO: Berit Roald / NTB Scanpix

  Europaminister Vidar Helgesen (H) og klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) skal ifølge VG skifte departement.

  Vidar Helgesen blir trolig ny klima- og miljøminister, skriver NRK.


 9. - Aspaker byttes ut


  FOTO: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix

  Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) skal ifølge VG være på vei ut. Hun skal bli fylkesmann i Troms fra 2017, og vil i så fall sitte på Stortinget dersom hun går ut av regjeringen.


 10. Terje Søviknes (Frp) var het kandidat


  FOTO: Olav Olsen / NTB Scanpix

  Både VG og Aftenposten har snakket med kilder som sier at ordfører i Os i Hordaland, Terje Søviknes (Frp), er en het kandidat for å komme inn i regjeringen, og det ble spekulert i om han skulle ta over etter Listhaug som landbruksminister. Men ifølge VG skal det nå ikke være en post til ham.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.