Kilder: Knivsiktet i Reading kjent av MI5

Mannen som er siktet for knivangrepet i Reading, var kjent av den britiske etterretningstjenesten MI5, opplyser sikkerhetskilder til BBC.

Politiet har sperret av et stort område rundt åstedet for knivangrepet i Reading vest for London. Foto: AP / NTB scanpix
Politiet har sperret av et stort område rundt åstedet for knivangrepet i Reading vest for London. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mannen som britiske medier navngir som libyskfødte Khairi Saadallah (25), ble pågrepet på stedet rett etter knivangrepet lørdag kveld.

Kilder opplyser til BBC at Saadallah kom i MI5s søkelys i 2019 etter at de fikk informasjon om at han hadde planer om å reise til Syria. MI5 skal ha gransket Saadallah og konkludert med at det ikke forelå en genuin trussel eller umiddelbar fare knyttet til ham.

Saadallah skal ha kommet til Storbritannia i 2012.

Trolig terror

Politiet etterforsker saken som en terrorhandling og sier gjerningsmannen trolig var alene om angrepet. Trusselnivået i Storbritannia er ikke blitt hevet som følge av knivangrepet.

Men selv om terrorisme regnes som det mest sannsynlige motivet, vil ikke politiet utelukke andre mulige forklaringer, sier Neil Basu, som leder det britiske antiterrorpolitiet.

Tre mennesker ble drept og tre andre alvorlig såret i angrepet, som skjedde i en park i byen Reading lørdag kveld.

En av de sårede er utskrevet fra sykehus mens de to andre fortsatt fikk behandling søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer