Kilder: Flere hundre gutter bortført i Nigeria

Flere hundre gutter og flere lærere er bortført fra en internatskole i byen Kagara i Nigeria, ifølge lokale kilder. Én elev skal ha blitt drept.

Publisert

Både nyhetsbyrået AFP og BBC omtaler hendelsen og viser til opplysninger fra anonyme kilder.

Væpnede menn i uniformer skal ha kidnappet skoleelevene fra internater og ført dem ut i en skog.

– En av de kidnappede ansatte og noen elever klarte å unnslippe. De ansatte bekreftet at én elev ble skutt og drept, sier en ikke navngitt offentlig tjenestemann til AFP.

En talsmann for Nigerias president Muhammadu Buhari sier han er kjent med opplysningene om bortføringen og at det vil komme en uttalelse om saken.

– Familier bortført

Government Science College i Kagara har om lag tusen elever. Det er uklart nøyaktig hvor mange som skal være kidnappet.

Mens AFP skriver at hendelsen skjedde tirsdag kveld, melder BBC at guttene ble bortført tidlig onsdag. Også familiene til noen av lærerne skal ha blitt kidnappet.

Soldater med luftstøtte er angivelig satt inn i letingen etter guttene.

Byen Kagara ligger i delstaten Niger i den sentrale delen av Nigeria. Elevene ved skolen skal være i ungdomsskole- eller videregåendealder.

Kriminelle grupper

Gjerningsmennene som står bak bortføringen, antas å tilhøre en kriminell gruppe.

Kriminelle grupper som bortfører mennesker for å få løsepenger, har vært et økende problem i nordvestlige og sentrale deler av Nigeria.

I utgangspunktet er disse gruppene ute etter økonomisk profitt. Nigerianske myndigheter mener noen av dem kan være infiltrert av ytterliggående islamister.

Flere hundre gutter ble bortført i Kankara i delstaten Katsina for to måneder siden. De ble løslatt noen dager senere etter forhandlinger med myndighetene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer