Kilder: Aksjon mot Gazproms kontorer i Tyskland

EUs konkurransemyndigheter har aksjonert mot flere selskaper i Tyskland som leverer, overfører eller lagrer naturgass. Ett av dem skal være Gazprom.

Hovedkvarteret til Gazprom i St. Petersburg. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB
Hovedkvarteret til Gazprom i St. Petersburg. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB Vis mer
Publisert

EU-kommisjonen opplyser i en uttalelse at inspeksjonen ble gjennomført uten varsel tirsdag.

Ikke navngitte kilder sier til nyhetsbyrået AFP at Gazproms kontor i Tyskland var hovedmålet for aksjonen. Det er mistanke om at den russiske energigiganten har bidratt til å presse gassprisene opp i Europa.

I EU-kommisjonens pressemelding står det at det er mistanke om at gasselskapene har misbrukt sin dominerende stilling i strid med unionens konkurranseregler. Der står det ingenting om hvilke selskap det gjelder.

Også Bloomberg melder at det dreier seg om Gazproms virksomhet i Tyskland, Gazprom Germania, samt Wingas, som er ett av Gazproms datterselskaper. Til sammen står de to selskapene for rundt 20 prosent av den tyske gassmarkedet.

EU har siden i fjor vært rammet av energikrise der prisene har skutt i været. Årsaken er at det er lite gass på lager som følge av at Gazprom har redusert leveransen av russisk gass.

Konkurransemyndighetenes etterforskning ble innledet før Russland invaderte Ukraina 24. februar.

(©NTB)

UKRAINA-KRIGEN: President Volodymyr Zelenskyj holder en videooverført tale til Norge. Video: Stortingets nett-TV Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer