Kilde: Over 600 fengslede demonstranter løslatt i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar løslot onsdag flere enn 600 personer som er pågrepet i demonstrasjoner, opplyser en kilde i fengselsmyndighetene i landet.

Løslatte demonstranter viste tre fingre, et symbol på motstand mot kuppet, idet de ble kjørt med buss fra Insein-fengselet onsdag. En anonym embetsmann sier at over 600 demonstranter er løslatt. Foto: AP / NTB
Løslatte demonstranter viste tre fingre, et symbol på motstand mot kuppet, idet de ble kjørt med buss fra Insein-fengselet onsdag. En anonym embetsmann sier at over 600 demonstranter er løslatt. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har løslatt 360 menn og 268 kvinner fra Insein-fengslet i dag, sier en ikke navngitt embetsmann til nyhetsbyrået AFP. Fengselet ligger i landets største by Yangon.

Nyheten kommer samme dag som Aung San Suu Kyi etter planen skal møte i en domstol i Myanmar, der militæret avsatte henne og regjeringen i et kupp 1. februar.

Myanmar har vært preget av uro siden militæret tok makten. Sikkerhetsstyrker har brukt dødelige maktmidler for å få kontroll over massedemonstrasjonene, som har spredt seg over hele landet.

På en pressekonferanse i hovedstaden Naypyidaw tirsdag hevdet juntaens talsmann general Zaw Min Tun at dødstallet er lavere enn det andre kilder oppgir.

De militære har brukt både tåregass og gummikuler og også skutt med skarpt for å slå ned på de omfattende protestene. Til tross for den internasjonale fordømmelsen forsvarte Zaw Min Tun responsen. Han hevdet at det dreier seg om væpnede opprørere som de var nødt til å reagere mot, og at fem politimenn og fire soldater er drept.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer