Kilde forsvarer kjæresten etter brutal OL-nedtur: – Jeg elsker deg, Kaela

Aleksander Aamodt Kilde brukte sosiale medier til å sende skikjæresten Mikaela Shiffrin en emosjonell beskjed etter den amerikanske jentas OL-nedtur i slalåm.

Aleksander Aamodt Kilde klemmer sin kjæreste Mikaela Shiffrin før OL. Foto: Torstein Bøe / NTB
Aleksander Aamodt Kilde klemmer sin kjæreste Mikaela Shiffrin før OL. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Shiffrin kom til OL for å plusse på sin allerede betydelige gullsamling, men kjørte ut tidlig i første omgang både i storslalåm og slalåm. Etterpå var den seiersvante stjernealpinisten langt nede.

I kjølvannet av onsdagens utkjøring i slalåm ble hun sittende i snøen ved siden av løypa i lang tid. Med ett OL-gull, fire VM-gull og 47 verdenscupseirer i disiplinen var Shiffrin stor favoritt på forhånd.

Mikaela Shiffrin var langt nede onsdag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB
Mikaela Shiffrin var langt nede onsdag. Foto: Robert F. Bukaty / AP / NTB Vis mer

Heller ikke kjæresten Aleksander Aamodt Kilde har lyktes hundre prosent i Kina så langt, men han tok bronsemedaljen i super-G. Etter onsdagens brutale Shiffrin-nedtur tok han til sosiale medier og publiserte et bilde av kjæresten sittende utrøstelig i snøen.

«Når du ser på dette bildet, kan du komme opp med så mange utsagn, meninger og tanker, De fleste av dere ser sannsynligvis på det og sier: «hun har mistet det», «hun takler ikke presset» eller «hva skjedde?», skriver den norske alpinstjernen på Instagram.

«Det gjør meg frustrert, for alt jeg ser er en toppidrettsutøver som gjør det en toppidrettsutøvere gjør! Det er en del av spillet, og det skjer. Presset vi alle legger på individer i idretten er enormt, så la oss gi like mye støtte tilbake», fortsetter han.

Kilde peker også på at omsorg er nøkkelen når ting butter imot. «Det handler om balansen, og vi er bare normale mennesker! Jeg elsker deg Kaela», skriver 29-åringen.

Noen timere senere viste Shiffrin på Twitter at hun satte stor pris på støtten. «Mitt håp for alle er at de finner en som kan elske, forstå og helbrede dem, slik Aleksander har gjort og fortsetter å gjøre for meg», skrev hun.

Allerede vunnet

I kommentarfeltet strømmet det raskt inn med støttemeldinger til Shiffrin og reaksjoner på Kildes følelsesladde hilsen.

«Kunne ikke vært mer enig. Vi støtter henne alle sammen», skriver den tidligere alpinstjernen Lindsey Vonn.

Kildes landslagskompis Atle Lie McGrath trådte også støttende til.

«Du har skaffet deg litt av en kar som kjæreste, @mikaelashiffrin! I mine øyne har du allerede vunnet, skriver han etterfulgt av et hjerte.

Kjører sjelden ut

For velmeritterte Shiffrin er det svært uvanlig ikke å fullføre renn. Da hun kjørte ut i Kranjska Gora i januar, var det første gang på 34 slalåmrenn de fire siste årene. Hun har aldri tidligere kjørt ut i slalåm to ganger i en sesong.

– Hele karrieren har jeg stolt på meg selv når jeg kjører godt. Kanskje må jeg senke skuldrene og si til meg selv at dette ikke er det verste jeg har opplevd i livet. Kanskje må jeg legge forventningspresset helt bort, sa Shiffrin etter onsdagens nedtur.

Den amerikanske TV-kanalen NBCs kommentator Dan Hicks kalte utkjøringen onsdag et av alpinhistoriens største sjokk. Kanalen viste ikke de neste løperne som kjørte, men fokuserte på en gråtende Shiffrin som satt ved løypa.

NBC fikk i etterkant gjennomgå i sosiale medier for å ha vært for hard mot 26-åringen.

Super-G fredag er hennes neste mulighet, om hun velger å delta. I kombinasjonen neste uke er hun regjerende verdensmester.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer