Kilde bryter superkombinasjonen i VM: – Det fungerte rett og slett ikke med hånden

Aleksander Aamodt Kilde (30) står over slalåmdelen i VM-kombinasjonen i Courchevel. Han kjørte en overraskende svak omgang i super-G.

Aleksander Aamodt Kilde bryter etter trøbbel med høyrehånden. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB
Aleksander Aamodt Kilde bryter etter trøbbel med høyrehånden. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB Vis mer
Publisert

Valget kom ikke overraskende. Kilde var i forkant usikker på om han ville fullføre VMs første øvelse.

Trøbbel med høyrehånden har stoppet ham fra å trene slalåm.

– Det var ikke mye jeg ofret her. Det var ikke nok heller. Men jeg bestemte meg i dag morges for å ikke kjøre slalåmen. Det fungerte rett og slett ikke med hånden. Det var smerter, og det gir ingen mening når det er første konkurranse i VM, sa Kilde til Viaplay etter super-G-rennet.

Han avviser at håndproblemene vil hemme ham også i fart.

– Jeg tror i hvert fall ikke det kommer til å gjøre det. I dag handlet det om å våge å kjøre renere enn jeg gjorde. Det vet jeg at jeg kan. Så må jeg gi mer gass. Det vet jeg også at jeg kan, sa Kilde.

I forkant av VM-starten var han klar på usikkerheten han kjenner på.

– I og med at dette er et VM, der jeg er lysten på å prestere i fartsdisiplinene, kommer jeg nok til å være litt smart i avgjørelsen som skal tas, sa Kilde til NTB søndag.

Fartskongen fra Lommedalen tar ingen sjanser som kan gå utover VM-utforen senere i uken. Der blir det viktig å ha en hånd som funker.

Forrige gang Kilde deltok i en superkombinasjon, tok han sølv i Beijing-OL (2022). Siden har han ikke kjørt en konkurranseslalåm.

Torsdag stiller 30-åringen til start som en av favorittene i super-G. Der jakter han på sitt aller første mesterskapsgull.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer