Kilde: Aung San Suu Kyi er syk

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi har helseproblemer, men nektes legehjelp utenfra, ifølge en anonym kilde.

En tilhenger av Aung San Suu Kyi holder et bilde av henne under en protest i Bangkok 1. februar 2023. Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB
En tilhenger av Aung San Suu Kyi holder et bilde av henne under en protest i Bangkok 1. februar 2023. Arkivfoto: Sakchai Lalit / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Suu Kyi ble pågrepet da militæret kuppet makten i februar 2021, og hun sitter fortsatt innesperret. I juli ble hun flyttet fra fengsel til husarrest.

Tirsdag opplyste en ikke navngitt kilde at 78-åringen har hevelser i munnen, er svimmel og kaster opp, og at hun har problemer med å spise. Hun får tilsyn av en fengselslege, mens en søknad om å bli behandlet av en lege utenfra skal være avslått.

Kilden ønsker å være anonym i frykt for å bli pågrepet.

Nyhetsbyrået Reuters har forsøkt å få en kommentar fra militærjuntaen uten å lykkes.

Myanmars eksilregjering, som er etablert av medlemmer av Suu Kyis avsatte regjering og andre demokratiforkjempere, ber verdenssamfunnet reagere.

– Verdenssamfunnet bør presse juntaen når det gjelder helsehjelp og sikkerheten til alle politiske fanger, deriblant Aung San Suu Kyi, sier Kyaw Zaw, talsperson for Den nasjonale samlingsregjeringen (NUG).

(©NTB)

Mer om