Kharkiv: Hevder de påførte russiske styrker et «skammelig nederlag»

Ukrainske styrker slo tirsdag kveld tilbake et russisk angrep mot Kharkiv, sier myndighetene i regionen.

Ukrainske styrker slo tirsdag kveld tilbake et russisk angrep mot Kharkiv, sier myndighetene i regionen. Her hjelper ukrainske soldater til med flytting av varer fra en butikk som ble ødelagt i artilleriangrep i byen. Foto: Andrew Marienko / AP / NTB
Ukrainske styrker slo tirsdag kveld tilbake et russisk angrep mot Kharkiv, sier myndighetene i regionen. Her hjelper ukrainske soldater til med flytting av varer fra en butikk som ble ødelagt i artilleriangrep i byen. Foto: Andrew Marienko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

De russiske styrkene skal ha forsøkt å storme byen fra en forstad halvannen mil nordover, sier guvernør Oleh Synebugov.

Ukrainske styrker var i stand til å «presse fienden bak forbi deres tidligere posisjon», skriver han på Telegram. Han kaller det for et «skammelig nederlag».

Det har ikke kommet opplysninger om tap på noen av sidene. Etter at mørket falt på tirsdag kveld, fortsatte russiske styrker med artilleriangrepene mot byen, Ukrainas neste største.

Byen, som ligger nær grensa til Russland, har blitt omringet av russiske styrker og har blitt kontinuerlig angrepet siden invasjonen av Ukraina startet.

Synebugov sa tirsdag morgen at russiske styrker natta i forveien hadde skutt mer enn 60 missiler mot sentrum av byen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer