Kevin Spacey dømt til å betale 31 millioner dollar til serieskapere

Kevin Spacey ble torsdag dømt til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet som sparket ham fra serien «House of Cards» etter trakasseringsanklager.

Hollywood-stjernen Kevin Spacey er dømt av en amerikansk domstol til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet bak Netflix-serien «House of Cards». Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB
Hollywood-stjernen Kevin Spacey er dømt av en amerikansk domstol til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet bak Netflix-serien «House of Cards». Arkivfoto: Frank Augstein / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Produksjonsselskapet MRC søkte om erstatning etter at de fjernet Spacey fra hovedrollen i den populære Netflix-serien, noe som førte til at de måtte endre oppsettet i seriens sjette sesong.

Retten i Los Angeles i USA mente at skuespilleren brøt kontrakten med produksjonsselskapet på grunn av oppførselen han ble anklaget for.

Spacey må betale 29,5 millioner dollar for kontraktsbruddet og resten i kostnader og gebyrer, ifølge domstolen.

I en domstol i London i forrige måned erklærte Spacey seg ikke skyldig i anklager om seksuelle overgrep mot tre menn for nesten 20 år siden. Spacey har avvist anklagene som er rett mot ham om seksuelle overgrep og trakassering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer