Ketil Solvik-Olsen tar ikke gjenvalg som nestleder i Frp

Ketil Solvik-Olsen vil ha en pause fra politiske verv og vil ikke stille til gjenvalg som første nestleder i Fremskrittspartiet.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solvik-Olsen har informert valgkomiteen om at han takker nei til en ny periode. Frp må dermed velge ny nestleder på landsmøtet i april.

– Etter mange runder som nestleder i Fremskrittspartiet takker jeg nei til gjenvalg. Jeg er på et sted i livet hvor jeg trenger å ta en liten pause fra krevende politiske verv slik at jeg bedre kan følge opp nære personer som trenger en hjelpende hånd, skriver han i en pressemelding.

Han skriver videre at familien og nære venner betyr mye for ham, og at han vil prioritere dem som står ham nærmest i tiden som kommer. Sammen med jobben i det private næringslivet gjør det at det blir vanskelig for ham å ha tillitsverv som krever at han stiller opp på små og store arrangementer over hele landet, beskriver han.

– Jeg har allerede dårlig samvittighet for at jeg ofte må takke nei til invitasjoner fra mange Frp-lag, og det vil tilta etter hvert som vi går inn i et viktig lokalvalg. Jeg vet samtidig at jeg vil få enda dårligere samvittighet dersom jeg ikke er der for mine nærmeste, skriver Solvik-Olsen.

Han sier det ikke har vært en enkel beslutning å sette politikken på pause fordi han fortsatt har et sterkt samfunnsengasjement.

– Samtidig vet jeg at ingen er uunnværlig, og det er mange dyktige menn og kvinner i partiet som kan fylle rollen som nestleder. Da er det bedre at vervet overlates til en som kan løse oppgavene bedre enn jeg kan akkurat nå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer