Katten forsvant da huset ble tatt av elv. 26 dager senere kom eierne over et overraskende bilde

Et samboerpar i Alaska trengte gode nyheter etter å ha mistet alt de eide da huset deres raste ut i ei elv. 26 dager senere fant de katten sin i live.

Leo kan kalles lykkekatt etter å ha blitt gjenforent med eierne, 26 dager etter at huset ble tatt av ei elv. Foto: Elizabeth Wilkins / AP / NTB
Leo kan kalles lykkekatt etter å ha blitt gjenforent med eierne, 26 dager etter at huset ble tatt av ei elv. Foto: Elizabeth Wilkins / AP / NTB Vis mer
Publisert

Elizabeth Wilkins og Tom Schwartz, begge lærere, var på sykkelferie i delstaten Oregon da de fikk melding om at huset ved Juneau i Alaska hadde blitt tatt av vannmassene i elven Mendenhall 5. august.

De mistet alle eiendelene, og visste ikke hvordan det hadde gått med katten Leo. Men 26 dager senere la noen ut et bilde av katten på en lokal Facebook-gruppe. Wilkins hastet av gårde for å møte personen som hadde funnet katten.

Elizabeth Wilkins og samboeren Tom Schwartz fikk et gledelig gjensyn med Leo, 26 dager etter at huset raste ut i ei elv. Foto: Elizabeth Wilkins / AP / NTB
Elizabeth Wilkins og samboeren Tom Schwartz fikk et gledelig gjensyn med Leo, 26 dager etter at huset raste ut i ei elv. Foto: Elizabeth Wilkins / AP / NTB Vis mer

Det viste seg at mange hadde engasjert seg i letingen etter katten i tiden etter at huset raste ut i elven.

– Leo var litt tynnere, men ellers i finfin form. Han spiste fire bokser med tunfisk og gikk ut for å ta livet av en mus. Jeg regner med at det er slik han har overlevd, sier Wilkins.

Samboerparet leter nå etter et nytt sted å bo, mens en venn passer katten.

– Det er fantastisk gledelig fordi alle i lokalsamfunnet var på utkikk etter ham, og det er flott å få gode nyheter, sier Wilkins.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer