Katt stakk av

Katt hoppet til sjøs og var borte i én uke

Den åtte år gamle katten Zoie forsvant ute til sjøs. En savnetannonse på Facebook førte familiekatten tilbake – én uke senere.

Publisert

Familien Löfström fra Göteborg hadde vært på båtferie i nesten en måned da katten Zoie (8) forsvant rundt 100 meter fra land utenfor Nesøya i Asker.

Familien var redde for at Zoie hadde druknet og hadde nesten gitt opp håpet da de skrev et innlegg på en Facebook-gruppe for savnede katter, skriver Budstikka.

Til avisen forteller den svenske katteeieren, Anna Löfström, at de ble møtt med stort engasjement og hjelpsomhet.

– Jeg fikk melding om at noen hadde sett en katt på Nesøya som minnet om vår, og det måtte vi selvfølgelig følge opp, sier Löfström.

Tipset viste seg å stemme – en familie i området hadde tatt vare på Zoie slik at hun ble gjenforent med eieren sin én uke etter forsvinningen.

Anders Brochman i dyrebar.no, Norges største nettside for bortkomne kjæledyr, sier til avisen at de bare i sommer har fått inn nesten 200 savnetmeldinger om dyr i Akershus.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.