Katt har vært savnet i fem år - funnet på oljeplattform i Nordsjøen

En katt som i fem år har vært savnet fra familiehjemmet sitt i Skottland, er funnet på en oljeplattform utenfor østkysten av den skotske småbyen Peterhead.

Publisert

Den svarte, enøyde katten ble for noen dager siden funnet inne i en konteiner om bord på oljeriggen, opplyser dyrebeskyttelsen i Skottland. Pusen ble fredag fløyet tilbake til land i helikopter.

Katten har trolig i lengre tid streifet rundt i området rundt fengselet i Peterhead, som ligger ved havnen. Avisen Guardian skriver at katten har fått god pleie av de ansatte i fengselet.

På et eller annet vis har den forvillet seg inn i en konteiner og blitt med da den ble fraktet ut til plattformen.

Vel tilbake på land ble den sjekket av en dyrlege som fant ut at den var ID-merket. Det viste seg at katten heter Dexter, og at den hadde vært savnet siden 2017. Den er nå gjenforent med sin eier, som er henrykt over å få kjæledeggen sin tilbake.

(©NTB)

FLAT PEDAL: Her presser den tjekkiske milliardæren Radim Passer sin Bugatti Chiron opp i ekstreme 416 km/t på tyske autobahn. Nå har påtalemyndighetene bestemt seg for å ikke tiltale den styrktrike tsjekkeren. Video: YouTube: Radim Passer / Reporter: Christian Fjermeros Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer