Katastrofale regnskyll i Sør-Afrika dobbelt så sannsynlig som følge av klimaendringer

Nedbør som forårsaker katastrofale flommer og jordskred har blitt dobbelt så sannsynlig at forekommer på grunn av klimaendringer, ifølge forskere.

Et eksepsjonelt regnskyll i april førte til store ødeleggelser og at flere hundre personer omkom i Sør-Afrika. Foto: AP / NTB
Et eksepsjonelt regnskyll i april førte til store ødeleggelser og at flere hundre personer omkom i Sør-Afrika. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

I april førte et eksepsjonelt regnskyll til at flere hundre personer mistet livet i den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal, og ble regnet som den verste værkatastrofen i Sør-Afrikas historie.

Uten klimaendringer ville så intense regnskyll bare forekomme omtrent en gang hvert 40. år i Sør-Afrika, ifølge en rapport fra World Weather Attribution, et globalt nettverk av forskere.

Men en økning i jordens gjennomsnittstemperatur har forkortet intervallet til omtrent hvert 20. år.

– Sannsynligheten for nedbør som resulterer i slike katastrofer har omtrent doblet seg på grunn av menneskeskapte klimaendringer, heter det i rapporten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer