Kasakhstans president: Ber soldatene skyte uten forvarsel

Et stort antall demonstranter er pågrepet i Kasakhstans største by Almaty de siste dagene. Foto: AP / NTB.
Et stort antall demonstranter er pågrepet i Kasakhstans største by Almaty de siste dagene. Foto: AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev har bedt styrkene om å skyte mot opprørere uten forvarsel. Han sier «de væpnede bandittene» vil bli tilintetgjort.

Tokajev sier i en TV-sendt tale fredag at det ikke vil bli aktuelt med forhandlinger med opprørerne, som han omtaler som «bevæpnede banditter». Han sier at byen Almaty ble angrepet av 20.000 «banditter».

Han takket samtidig Russlands president Vladimir Putin for å ha sendt styrker til landet.

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev advarer om at myndighetenes sikkerhetsstyrker vil åpne ild uten forvarsel. Foto: AP / NTB.
Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev advarer om at myndighetenes sikkerhetsstyrker vil åpne ild uten forvarsel. Foto: AP / NTB. Vis mer

Tidligere fredag sa Tokajev i en uttalelse at den konstitusjonelle orden i landet er gjenopprettet etter flere dager med uro og opptøyer.

Demonstranter har de siste dagene stormet regjeringsbygninger, gått løs på butikker og satt fyr på biler, og det har kommet til harde sammenstøt med opprørspolitiet. Flere titalls demonstranter skal være drept i landets største by Almaty.

Men myndighetene har delvis kuttet kommunikasjonen med omverdenen, og det er derfor vanskelig å få bekreftet opplysninger om hva som skjer.

Ifølge landets innenriksdepartement er minst 26 personer drept i forbindelse med uroen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer