Friidretts-VM

Karsten Warholm mottok gullmedaljen: – Skulle ønske øyeblikket varte lenger

Karsten Warholm fikk tirsdag kveld sin medalje for gulløpet på 400 meter hekk. Han kjenner at gullmedaljene gir ham motivasjon til å fortsette å trene hardt.

Karsten Warholm med gullmedaljen fra VM i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Karsten Warholm med gullmedaljen fra VM i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stolt, men fattet Warholm steg opp på podiet i Doha og fikk medaljen rundt halsen av den europeiske friidrettspresidenten Svein Arne Hansen. Rett i etterkant beskrev sunnmøringen minuttene på podiet slik:

– Det gikk litt fort, jeg skulle ønske det var litt lenger. Jeg likte det øyeblikket. Det er veldig stas selv om jeg synger veldig dårlig. Det er noe spesielt med å stå der og synge nasjonalsangen. Jeg prøver å holde litt fast i det øyeblikket.

– Jeg er veldig stolt. Det er stas å få gullmedaljen. Å komme hit i dag gjør at det føles som en todagersgreie, og det er ekstra gøy, sa han til norsk presse i Doha.

Gullvinneren innrømmet at det er blitt lite nattesøvn og mange tanker.

– Jeg konkluderte med at dette var ganske stort. Gledesrusen fra i går har gått litt bort, nå vil jeg bare ha mer.

Hardkjør

Warholm kan unne seg litt fri etter VM-triumfen på tampen av en lang sesong, men han har ingen problemer med å motivere seg for arbeidet som skal legges ned foran neste år.

– Jeg er veldig motivert. Disse medaljene gir meg mer og mer motivasjon til å stå på. Jeg er fortsatt ung, og jeg kjenner at sulten er der, sier han.

Noen real gullfest blir det ikke i Qatar, men kanskje unner han seg det når han kommer hjem fra VM.

– Når jeg kommer hjem til Norge, må jeg kanskje vurdere om jeg skal finne på noen sprell. Men det blir ikke noen stor skandale, smilte gullgutten fra Ulsteinvik på Sunnmøre.

Historisk

Warholm vant også gullet på langhekken i London-VM for to år siden, og da ble han den sjuende norske friidrettsutøveren som vant VM-gull. Han er samtidig den første nordmannen som forsvarer en VM-tittel og den eneste ved siden av spydkasteren Trine Hattestad som har to gull.

For med tiden 47,42 var Karsten Warholm best da det gjaldt, igjen. Amerikanske Rai Benjamin sikret sølvet med tiden 47,66, mens hjemmehåpet Abderrahman Samba tok bronsen med 48,03.

– Jeg var pinnestiv de siste meterne. Da jeg kom over mål, tenkte jeg: «Nå vant jeg pinadø igjen», sa Warholm etter mandagens gulløp.

Denne sesongen har Warholm dominert på 400 meter hekk, og han var klar favoritt før løpet. Under Diamond League-finalen i Zürich i august satt han europeisk rekord med tiden 46,92.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer