Casper Ruud har aldri vært bedre på ATP-rankingen enn nå. 56.-plass er karrierebeste. Foto: Johann Groder /APA / NTB scanpix
Casper Ruud har aldri vært bedre på ATP-rankingen enn nå. 56.-plass er karrierebeste. Foto: Johann Groder /APA / NTB scanpix Vis mer

56.-plass er hans beste

Karrierebeste på rankingen for Casper Ruud

Etter semifinaletapet i ATP 250-turneringen i Kitzbühel, avanserer Casper Ruud (20) ytterligere på ATP-rankingen. 56.-plass er hans beste så langt i karrieren.

Publisert

Snarøya-guttens tidligere karrierebeste var en 59.-plass i starten av juni. Siden den gang har han falt litt og litt på ATP-rankingen, men etter en meget god turnering i Østerrike ligger nordmannen nå på 56.-plass. Det er hans beste notering i løpet av hans fire års lange proffkarriere.

56.-plassen er bare 17 plasser bak bestenoteringen til faren Christian, som var nummer 39 i verden i to perioder, både i oktober 1995 og mars 1997.

I ATP-turneringen i Kitzbühel, som er mest kjent for sine alpinrenn, tok han seg helt til semifinalen. Da sa det stopp mot spanske Albert Ramos-Viñolas i strake sett.

Ruud skal nå forsøke å kvalifisere seg til en ATP 1000-turnering i canadiske Montreal, der han kan stikke av med hele 6,3 millioner dollar om han går helt til topps.

Mot slutten av måneden venter årets siste Grand Slam-turnering, nemlig US Open i New York. I fjor klarte Ruud å kvalifisere seg til den siste Grand Slam-turneringen for sesongen etter tre kvalifiseringskamper, men tapte i tre strake sett for Guido Pella i første runde.

På toppen av ATP-rankingen troner fortsatt Novak Djokovic etter seieren i Wimbledon. Han er overlegen med 12.415 poeng. Rafael Nadal er nummer to med 7945 poeng, mens Wimbledon-finalist Roger Federer følger hakk i hæl med 7460 poeng. Ruud har til sammenligning «bare» 951 poeng.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.