Vis mer

Kari Hilde French gir opp håpet om å få sønnen hjem

– Jeg tør ikke håpe lenger. Det har vært så mange skuffelser.

(upublisert) Opprettet

De to siste årene har moren bodd i Kongo for å støtte sønnen, som har sittet fengslet de siste sju årene.


– Jeg tør ikke håpe lenger. Det har vært så mange skuffelser, så mange ganger der vi har trodd at vi var nær en løsning før døren har blitt stengt på nytt. Nå orker jeg ikke flere skuffelser, sier Kari Hilde French til VG og legger til:


– Smerten blir for stor. Nå innstiller jeg meg på at jeg og Joshua må bli her i Kongo hvis det ikke skjer et mirakel.– Vanskelig å venne seg til


Ifølge moren har det flere ganger vært svært nær en løsning for å få sønnen til tilbake til Norge, men i løpet av de tre siste månedene begynt å gi opp håpet.


– Det er vanskelig å sette ord på hvordan det føles å oppleve slike skuffelser gang på gang, man blir så fortvilet. Nå må jeg begynne å innstille meg på at jeg kan bli værende her i lang tid fremover. Den tanken er vanskelig å venne seg til.


Joshua French ble i 2009 pågrepet og senere dømt til døden for blant annet medvirkning til drap på sjåføren Abedi Kasongo, våpenbesittelse og spionasje.


I januar 2014 ble han dømt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet. Den siste perioden har han slitt med store helseproblemer og har flere ganger vært innlagt på sykehus.


(©NTB)Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.