Time:

Kårer Joe Biden og Kamala Harris til årets person

USAs påtroppende president Joe Biden og påtroppende visepresident Kamala Harris er sammen kåret til årets person av magasinet Time.

USAs påtroppende president Joe Biden og påtroppende visepresident Kamala Harris er av magasinet Time kåret til årets person. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
USAs påtroppende president Joe Biden og påtroppende visepresident Kamala Harris er av magasinet Time kåret til årets person. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Time kunngjorde kåringen torsdag. Ifølge sjefredaktør Edward Felsenthal utnevnes de to fordi de viser at «empatiens kraft er større enn raseriet som deler oss».

Alle USAs presidenter siden Franklin D. Roosevelt har blitt kåret til årets person i løpet av perioden sin, men Biden er den første som blir utnevnt før tiltredelsen.

Det er også den første gangen en visepresident eller påtroppende visepresident kåres til årets person.

De tre andre finalistene var helsepersonell som arbeider i frontlinjen mot koronapandemien og USAs fremste smittevernrådgiver Anthony Fauci, den antirasistiske bevegelsen, samt USAs president Donald Trump.

Times kåring går tilbake til 1927. Prisen har gått til statsledere, forretningsfolk, politikere og til og med til «datamaskinen».

I fjor vant den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer