Kaosfredag i vente for tysk flytrafikk

Flyplassen i München stenges på grunn av streik fredag – samme dag som den store sikkerhetskonferansen i byen åpner. Flere andre tyske flyplasser rammes også.

En liste over innstilte flygninger vises på en tavle på flyplassen i Frankfurt. Bildet er fra 2019. Foto: Michael Probst / AP / NTB
En liste over innstilte flygninger vises på en tavle på flyplassen i Frankfurt. Bildet er fra 2019. Foto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Publisert

Totalt anslår de tyske flyplassenes interesseorganisasjon ADV at 2.340 flygninger vil bli innstilt – både innenriksruter og internasjonal trafikk.

Flyplassen i München er landets nest største. Her vil omkring 700 flygninger rammes. Konsekvensene for sikkerhetskonferansen som åpner fredag, er uklare, siden spesialflygninger knyttet til den vil få unntak. Det vil også hjelpesendinger som går via flyplassen, samt flygninger med medisinske og tekniske formål.

Det er fagforeningen Verdi som streiker. Streiken omfatter også ansatte på flyplassene i Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Dortmund, Hannover og Bremen.

(©NTB)

Mer om