Kaos på europeiske flyplasser

EasyJet innstilte et 20-talls flygninger lørdag på grunn av problemer særlig ved Gatwick-flyplassen ved London og Amsterdams Schiphol-flyplass.

EasyJet er blant selskapene som har måttet innstille flygninger lørdag på grunn av problemer, særlig på Gatwick- og Schiphol-flyplassene. Foto: Erik Johansen / NTB
EasyJet er blant selskapene som har måttet innstille flygninger lørdag på grunn av problemer, særlig på Gatwick- og Schiphol-flyplassene. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

KLM gikk så langt som å nekte å ta med passasjerer til Schiphol lørdag på grunn av de kaotiske tilstandene på flyplassen, der hundrevis av mennesker sto i kø utendørs for å sjekke inn, melder VG.

Fire flygninger fra Norge gikk uten passasjer, ifølge NRK. KLM kansellerte også 50 flygninger.

De fleste flygningene til samtlige flyselskaper som bruker Schiphol, er enten forsinket eller innstilt, og flyplassen har bedt alle flyselskapene kansellere noen av sine flygninger.

Også British Airways, Wizz Air og Vueling har kansellert enkelte flygninger, og Arlanda i Stockholm var en annen flyplass som opplevde kaos og midlertidig stengning lørdag.

EasyJet sier at problemene, som har vart hele uka, skyldes en blanding av dårlig vær og problemer med trafikkontrollen, som begrenser antall flygninger i europeisk luftrom.

Flyindustrien sliter også med mangel på personale etter at tusener av ansatte mistet jobben under pandemien og ikke er kommet tilbake, og problemene toppet seg i pinsehelgen da mange mennesker var på reisefot.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer