Kanye Wests Twitter- og Instagram-kontoer låst

Twitter- og Instagramkontoene til Kanye West er låst etter det som ble tolket som antisemittiske kommentarer fra rapperen, nå juridisk kjent som «Ye».

Kanye Wests Twitter- og Instagram-kontoer låst etter det som ble tolket som antisemittiske uttalelser. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
Kanye Wests Twitter- og Instagram-kontoer låst etter det som ble tolket som antisemittiske uttalelser. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Talspersoner for de to sosiale mediene bekreftet søndag at Ye hadde postet innlegg som brøt med deres retningslinjer.

I en twittermelding sent søndag, skrev Ye at han snart vill gå til «death con 3 mot jødiske folk», ifølge nyhetsbyrået AP. Meldingen antas å spille på begrepet defcon, som er navnet på en forhøyet beredskapsstatus som blir brukt av de væpnede styrkene i USA.

I den samme meldingen, som nå er fjernet av Twitter, skriver han: «Dere har lekt med meg og forsøkt å svartmale alle som er imot deres agenda».

Tidligere denne måneden ble Ye kritisert for å gå med en «White lives matter» t-skjorte til sin kolleksjon på moteuken i Paris.

Rapperen Sean «Diddy» Combs postet senere en video på Instagram der han sa han ikke støttet T-skjorten, samtidig som han oppfordret folk til å ikke kjøpe den.

Senere postet Ye et skjermbilde av en samtale med Diddy der han antydet at sistnevnte var under det jødiske folks kontroll, ifølge flere medier.

Støtende språkbruk er forbudt både på Twitter og Instagram. Ye's twitterkonto er fortsatt aktiv, men han kan ikke poste nye meldinger før suspensjonen hans er over. Meta, som eier Facebook og Instagram, setter noen ganger restriksjoner på kontoer som de mener bryter reglene deres regelmessig. Disse innebærer blant annet at brukeren ikke får poste flere innlegg i en periode.

West gjorde nylig comeback på Twitter etter nærmere to års pause.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer