Lufthansa:

Kansellerer rundt 800 flyginger

Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller rundt 800 flyginger fredag som følge av en varslet pilotstreik. Over 100.000 passasjerer blir berørt.

Tysklands største flyselskap Lufthansa innstiller rundt 800 flyginger fredag som følge av pilotstreik. Foto: Michael Probst / AP / NTB
Tysklands største flyselskap Lufthansa innstiller rundt 800 flyginger fredag som følge av pilotstreik. Foto: Michael Probst / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De innstilte flygingene utgjør nesten alle av selskapets ruter fra München og Frankfurt fredag.

Pilotstreiken ventes å vare én dag og har som formål å presse fram pilotenes krav om bedre lønn- og arbeidsvilkår hos Tysklands største flyselskap.

Lønnsforhandlinger har hittil ikke ført noen vei, trass i en runde med innledende samtaler bak lukkede dører, et forbedret tilbud fra selskapet forrige uke og et siste forsøk på nye samtaler onsdag.

Fagforeningen ber om en lønnsøkning på 5,5 prosent i år og automatisk lønnsøkning etter inflasjon fra og med neste år. I tillegg er det spørsmål knyttet til Lufthansas strategi for fremtiden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer