Kan ta over som Nato-sjef

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som Nato-sjef når Jens Stoltenberg går av.

Estlands statsminister Kaja Kallas vil bli Nato-sjef. Men enkelte diplomater i alliansen som Reuters har snakket med, sier hun kan bli sett på som for «aggressiv» av noen medlemmer. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
Estlands statsminister Kaja Kallas vil bli Nato-sjef. Men enkelte diplomater i alliansen som Reuters har snakket med, sier hun kan bli sett på som for «aggressiv» av noen medlemmer. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

I en tale på en konferanse holdt av politikknettstedet Politico i Washington tirsdag, svarte Kallas ja da hun ble spurt om hun kunne tenke seg jobben, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Kallas har vært blant de mest fremtredende kritikerne i EU og Nato av Russland. 46-åringen har også presset på for mer omfattende planer for å forsvare de tre baltiske statene Estland, Latvia og Litauen, som alle grenser til Russland.

Nato-diplomater har imidlertid sagt at Kallas kan bli sett på som for «aggressiv» av noen medlemmer av den vestlige forsvarsalliansen, skriver Reuters.

Jens Stoltenberg har ledet alliansen siden 2014 og skal etter planen gå av i oktober. Utenom Kallas har Nederlands avtroppende statsminister Mark Rutte også sagt at han kan tenke seg å bli Nato-sjef.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer