Kan ha avslørt Norges mest omfattende overgrepssak

Politiet i Salangen har beslaglagt over 3 millioner overgrepsbilder av barn. En mann er siktet i saken, opplyser lensmannskontoret.

(upublisert) Opprettet


Salangen lensmannskontor opplyser til Folkebladet at de nå ruller opp det som kan bli Norges mest omfattende sak om nedlasting av materiale som viser overgrep mot barn.


3.324.225 stillbilder og 21.161 videoer er kategorisert som straffbart materiale. I tillegg er 1,3 millioner bilder og flere tusen videoer kategorisert som potensielt straffbare, ifølge avisen. Lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen, beskriver saken som «hinsides enhver fatteevne».


– Dette er et enormt omfattende materiale, også i en nasjonal målestokk. Jeg har fått tilbakemelding på at denne saken er en av de største sakene i Norge, kanskje den aller største, sier Rasmussen.


Steffen Ravnåsen, som leder påtaleenheten i det som tidligere var Midtre Hålogaland politidistrikt, bekrefter overfor Nordlys at en mann som er hjemmehørende i området, er siktet for besittelse av ulovlig seksuelt overgrepsmateriale mot barn. Forholdet har en strafferamme på inntil tre års fengsel.


Den siktede er ikke varetektsfengslet, men det er tatt beslag av en del datautstyr. Både datakrimenheten i Harstad og Kripos bistår i etterforskningen.


Politiet utelukker ikke at flere personer er involvert i saken. (©NTB)Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.