- Kampen om Svartehavet blir historisk

Kampen om Svartehavet kommer til å bli historisk, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier ting tar tid, men at han har tro på en historisk seier. Foto: Yves Herman / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier ting tar tid, men at han har tro på en historisk seier. Foto: Yves Herman / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Presidenten er sikker på at Ukraina vil gå seirende ut av krigen, og spesielt i svartehavsregionen, selv om han betegner situasjonen på fronten som vanskelig i øyeblikket.

– Den moderne verden er innrettet slik at den er vant til å oppnå seier altfor raskt. Da aggresjonen startet for fullt, mente mange mennesker verden rundt at Ukraina ikke ville klare å holde ut, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

– I mellomtiden blir vårt folks og alle våre soldaters enorme bragder simpelthen tatt for gitt, sier han videre.

– Ukrainas suksess i kampen om Svartehavet kommer til å bli historisk, selv om det ikke er noe som diskuteres mye i øyeblikket, sier presidenten.

Russland invaderte Ukraina i februar 2022. Ukrainske styrker forsøker å frigjøre alle områder som russiske styrker har okkupert, samt Krim-halvøya som Russland annekterte i 2014.

Men kamper langs frontlinjene er vanskelige, spesielt i øst nær byen Avdijivka i Donetsk.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer