jordskjelvet i Marokko:

Kamp mot klokken for å finne overlevende

Helsepersonell jobber på spreng for å hjelpe alle som er skadd etter jordskjelvet i Marokko, men håpet begynner å blekne om å finne flere overlevende i ruinene.

Spanske redningsarbeidere leter etter overlevende i en kollapset bygning i nærheten av Khair Anougal. Håpet om å finne flere mennesker i live begynner å svinne hen idet redningsarbeidet går inn i sin fjerde dag i Marokko. Foto: Det spanske forsvaret / AP / NTB
Spanske redningsarbeidere leter etter overlevende i en kollapset bygning i nærheten av Khair Anougal. Håpet om å finne flere mennesker i live begynner å svinne hen idet redningsarbeidet går inn i sin fjerde dag i Marokko. Foto: Det spanske forsvaret / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiden begynner å løpe ut for lokale og internasjonale redningsarbeidere som leter etter overlevende. Fredagens jordskjelv i Atlasfjellene ble målt til 6,8 i styrke.

Det offisielle dødstallet etter skjelvet var tirsdag minst 2862 mennesker, og over 2500 mennesker er skadd.

Episenteret for skjelvet var i Al-Haouz-provinsen sørvest for den populære byen Marrakech. De fleste av jordskjelvets ofre døde i Al-Haouz, ifølge myndighetene.

Jordskjelvet er det dødeligste som har rammet Marokko siden 1960, da et jordskjelv ødela kystbyen Agadir og tok livet av mellom 12.000 og 15.000 mennesker, noe som den gang tilsvarte rundt en tredjedel av byens befolkning.

(©NTB)

Mer om