Flyktningkrisen

Kamerun topper lista over glemte kriser

Flyktningkrisa i Kamerun er verdens mest neglisjerte, ifølge Flyktninghjelpen – som mener verdenssamfunnet sover i timen.

Kamerun topper lista over glemte kriser
Publisert
Sist oppdatert

Fakta om glemte kriser

Dette er landene med de mest neglisjerte flyktningkrisene:

1. Kamerun

2. Kongo

3. Den sentralafrikanske republikk

4. Burundi

5. Ukraina

6. Venezuela

7. Mali

8. Libya

9. Etiopia

10. Palestina

* Lista er basert på følgende kriterier: Mangel på politisk vilje, mangel på medieoppmerksomhet og mangel på økonomisk støtte.

(Kilde: Flyktninghjelpen)

Onsdag lanserer hjelpeorganisasjonen sin årlige oversikt over verdens glemte kriser. I år er det Kamerun som får den tvilsomme æren å toppe lista.

Der har en konflikt i de marginaliserte engelsktalende delene av landet drevet over en halv million mennesker på flukt, ifølge Flyktninghjelpen. Konflikten startet i 2016 med demonstrasjoner som ble slått hardt ned på av landets sikkerhetsstyrker.

I dag trenger 1,3 millioner mennesker nødhjelp, mens tusenvis gjemmer seg i bushen uten noen form for hjelp. Både landsbyer og sykehus er blitt angrepet, mens nærmere 800.000 barn har falt ut av skolen.

– Det virker som det internasjonale samfunnet sover i timen. Brutale drap, nedbrente landsbyer og massive fordrivelser er blitt møtt med øredøvende stillhet, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Han viser til at krisa har fått minimalt med medieoppmerksomhet og at det har kommet lite støtte til nødhjelpsarbeidet, ingen solide forhandlingsforsøk og lite press på partene om å stanse angrepene på sivilbefolkningen.

Hakk i hæl på Kamerun følger Kongo og Den sentralafrikanske republikk. Også i disse landene er det lite oppmerksomhet rundt krisene, noe som har bidratt til manglende støtte til nødhjelpsarbeidet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer