Flyktningkrisen

Kamerun topper lista over glemte kriser

Flyktningkrisa i Kamerun er verdens mest neglisjerte, ifølge Flyktninghjelpen – som mener verdenssamfunnet sover i timen.

Publisert

Fakta om glemte kriser

Dette er landene med de mest neglisjerte flyktningkrisene:

1. Kamerun

2. Kongo

3. Den sentralafrikanske republikk

4. Burundi

5. Ukraina

6. Venezuela

7. Mali

8. Libya

9. Etiopia

10. Palestina

* Lista er basert på følgende kriterier: Mangel på politisk vilje, mangel på medieoppmerksomhet og mangel på økonomisk støtte.

(Kilde: Flyktninghjelpen)

Onsdag lanserer hjelpeorganisasjonen sin årlige oversikt over verdens glemte kriser. I år er det Kamerun som får den tvilsomme æren å toppe lista.

Der har en konflikt i de marginaliserte engelsktalende delene av landet drevet over en halv million mennesker på flukt, ifølge Flyktninghjelpen. Konflikten startet i 2016 med demonstrasjoner som ble slått hardt ned på av landets sikkerhetsstyrker.

I dag trenger 1,3 millioner mennesker nødhjelp, mens tusenvis gjemmer seg i bushen uten noen form for hjelp. Både landsbyer og sykehus er blitt angrepet, mens nærmere 800.000 barn har falt ut av skolen.

– Det virker som det internasjonale samfunnet sover i timen. Brutale drap, nedbrente landsbyer og massive fordrivelser er blitt møtt med øredøvende stillhet, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

Han viser til at krisa har fått minimalt med medieoppmerksomhet og at det har kommet lite støtte til nødhjelpsarbeidet, ingen solide forhandlingsforsøk og lite press på partene om å stanse angrepene på sivilbefolkningen.

Hakk i hæl på Kamerun følger Kongo og Den sentralafrikanske republikk. Også i disse landene er det lite oppmerksomhet rundt krisene, noe som har bidratt til manglende støtte til nødhjelpsarbeidet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.