Kameramann drept på Gazastripen

TV-kanalen Al Jazeeras kameramann Samer Abu Daqqa er drept på Gazastripen, opplyser kanalen.

Røyk stiger opp fra Khan Younis etter israelske angrep fredag. Al Jazeera-kameramann Samer Abu Daqqa ble drept i et israelsk angrep der fredag. Foto: Mohammed Dahman / AP / NTB
Røyk stiger opp fra Khan Younis etter israelske angrep fredag. Al Jazeera-kameramann Samer Abu Daqqa ble drept i et israelsk angrep der fredag. Foto: Mohammed Dahman / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Al Jazeera meldte tidligere at to av deres journalister var såret i angrep i Khan Younis sør på Gazastripen. De skal ha blitt truffet av en rakett avfyrt fra en drone.

Wael al-Dahdouh ble såret i hånden og får behandling, mens Samer Abu Daqqa ble såret i en skolebygning i Khan Younis. Ifølge kanalen klarte ikke ambulansen å komme seg fram til ham.

Journalist Ismail Abu Omar forteller til Al Jazeera at Abu Daqqa fikk alvorlige skader i angrepet, og at han ikke var i stand til å forflytte seg på egen hånd.

Omar sier at det ble gjort forsøk på å sammen med Røde Kors etablere en trygg korridor som redningsmannskapene kunne bruke for å nå ham mens bombene fortsatte å falle. Dette tok mer enn fem og en halv time, samtidig som Abu Daqqa lå blødende.

Når hjelpen omsider kom fram, hadde han dødd av skadene, ifølge Omar. Kanalen skriver at han etterlater seg fire barn.

Dahdouh, den andre som ble såret i angrepet, ble særlig velkjent for seerne i Midtøsten da hans kone, sønn, datter og barnebarn ble drept i et israelsk flyangrep. TV-kanalen viste bilder av den gråtende korrespondenten ved siden av likene av kona og barna på et sykehus.

Mer om