Juventus etterforsker rasistiske tilrop etter Milan-kampen

Den italienske storklubben Juventus skal etterforske en hendelse der Milan-keeper Mike Maignan ble utsatt for rasistiske tilrop før søndagens kamp.

Mike Maignan, her liggende på gresset i en kamp mot Sampdoria tidligere i sesongen, er oppgitt over rasistiske tilrop. Foto: Tano Pecoraro / LaPresse via AP / NTB
Mike Maignan, her liggende på gresset i en kamp mot Sampdoria tidligere i sesongen, er oppgitt over rasistiske tilrop. Foto: Tano Pecoraro / LaPresse via AP / NTB Vis mer
Publisert

En talsmann i Juventus har opplyst det til nyhetsbyrået AFP. Tilropene ble fanget på video av en annen tilskuer som var til stede under Serie A-kampen som endte 1-1 søndag.

Ifølge italienske medier vil også Det italienske fotballforbundet (FIGC) åpne en selvstendig etterforskning for å finne tilskueren i videoen.

Keeper Maignan mener problemet uansett ikke vil bli løst.

– Så lenge det blir behandlet som isolerte hendelser, og det ikke gjøres noe overordnet, vil historien gjenta seg igjen og igjen, uttalte han.

– Vet de som tar beslutningene, hvordan det føles å høre tilrop og sanger som gjør at man reduseres til dyr. Vet de hva det gjør med våre familier, våres kjære som ser det og ikke skjønner hvorfor det fortsatt skjer i 2021?

FIGC begynte sist uke å undersøke Lazio-supportere som tidligere denne måneden kom med rasistiske tilrop mot Milan-spiller Tiemoué Bakayoko.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer