Justisministeren: Regjeringen er positiv til å hente flyktninger

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier til NTB at regjeringen nå jobber med å finne løsninger for å hente ukrainske flyktninger til Norge.

Søndag besøkte justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) nødhjelpslageret til Røde Kors på Skedsmokorset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Søndag besøkte justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) nødhjelpslageret til Røde Kors på Skedsmokorset. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB. Vis mer
Publisert

– Det er et arbeid vi må gjøre på en ansvarlig og kontrollert måte, og det er i flyktningenes interesse at flest mulig land blir med på mekanismer som går på å hente, sier Mehl.

NTB har tidligere skrevet om hvordan frivillige transporterer ukrainske flyktninger til Norge på privat initiativ. Flere av dem mener norske myndigheter stiller for lite opp.

Også opposisjonspartier på Stortinget har tatt til orde for organisert transport av flyktninger.

– Regjeringen er positiv til å hente flyktninger, og Norge står klar til både å ta imot dem som kommer på egen hånd, og å overføre flyktninger dersom land ber om bistand til det.

Hun presiserer at ingen EU-land har bedt om hjelp til å hente flyktninger ennå.

– Nå må vi hjelpe til med å håndtere situasjonen lokalt, som i Polen, sier Mehl.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer