Jussprofessor om stortingspresidenten: – Groveste jeg har sett i pendlerboligsakene

Hans Fredrik Marthiniussen mener avsløringene om stortingspresident Eva Kristin Hansens pendlerbolig er de groveste til nå.

Stortingspresident Eva Kristin Hansen. (Foto: Heiko Junge / NTB)
Stortingspresident Eva Kristin Hansen. (Foto: Heiko Junge / NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Marthiniussen, som er professor i formuesrett ved Universitetet i Bergen, sier til Adresseavisen at de fleste andre i pendlerboligsakene har fortalt hvor de bor, og mener at Hansen-saken skiller seg ut.

– Det er det groveste jeg har sett i sakene rundt pendlerbolig, sier Marthiniussen.

- Trodde ikke at jeg hadde gjort noe galt

– Jeg trodde virkelig ikke at jeg hadde gjort noe galt. Hvis noen tror at jeg har prøvd å lure til meg noe, så syns jeg det er leit. Det har jeg ikke, sier stortingspresident Eva Kristin Hansen til NRK.

Det var tirsdag kveld at Adresseavisen skrev at Eva Kristin Hansen kan ha fått pendlerbolig av Stortinget i strid med reglene. Hansen bodde fra 2014 sammen med sin mann i Ski utenfor Oslo, men leide samtidig en hybel i Trondheim som hun oppga som adresse. Ski er for nært Stortinget til å gi rett til pendlerbolig.

Aftenposten har tidligere i høst hatt en rekke avsløringer om at stortingspolitikere ikke har fulgt reglene for pendlerboliger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer