Juletreet på torget i Hamar saget ned i løpet av natten

Det flere meter høye juletreet på Stortorvet i Hamar er saget ned i løpet av natten.

Julegrana på Stortorget på Hamar har i løpet av natten blitt saget ned. Foto: Lars Lillemork / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix.
Julegrana på Stortorget på Hamar har i løpet av natten blitt saget ned. Foto: Lars Lillemork / Hamar Arbeiderblad / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Politiet fikk melding fra tilfeldig forbipasserende om hærverket rundt klokken 4.30 torsdag morgen.

– Det er det vi vil karakterisere som et stort juletre. Det er mange meter høyt og fint pyntet av Hamar kommune, sier operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Treet ligger nå langstrakt på torget, og politiet ser ikke bort ifra at en del av pynten er ødelagt.

– Om noen har sett noe, er vi interessert i at de tar kontakt. Vi skal nå gå igjennom noe video og vil se nærmere på saken utover dagen, forteller operasjonslederen.

Til Hamar Arbeiderblad sier ordfører Einar Busterud at han fikk en dårlig start på dagen da han fikk høre om julehærverket, og at kommunen vil anmelde saken.

– Dette er rent hærverk. Hvis du legger så mye bry og energi i å ødelegge for tusenvis av andre … Hva er poenget? Dette må åpenbart være planlagt. Dette er ikke noe man gjør etter å ha vært på puben. Hvis noen har så mye overskudd at de får seg til å gjøre noe sånt, da burde de heller bruke det overskuddet til noe mer nyttig, tordner ordføreren til avisen.

Han legger til at kommunen vil se på muligheten for å få et juletre opp å stå igjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer