Julebord for gutta: Dette må dere huske!

Du trenger å kunne én av 200 000 slipsknuter.

Julebord for gutta: Dette må dere huske!
(upublisert) Opprettet


Med både julebord, julaften og nyttårsaften på trappene, er det greit å ha både dressen og tilbehøret i orden. Damene planlegger gjerne ut antrekk, sminke og hårfrisyrer lang tid før selve kvelden, men hva er det egentlig gutta må huske?

SOL har samlet noen tips og triks mannfolka må tenke på før julebordet:

 1. Få den perfekte slipsknuta


  Kunne ikke laste instagram  Det å knytte slips er noe både menn og kvinner bør kunne. Men det er ikke alltid like enkelt, hvert fall når svenske forskere påstår at det finnes hele 266 682 forskjellige slipsknuter.

  Minmote.no mener likevel det er bare én du trenger å kunne: Four-in-hand-knuten.

  Er du den som liker å prøve ut nye trender, kan du prøve å putte slipset inn i skjorten, som Moods Of Norway-gutta tidligere har gjort.

  - Trenden funker både til hverdags og fest. Hverdagen blir litt mindre kjedelig og festen mindre formell, sier Peder Børresen til KK.no.

  Her kan du se en video om hvordan du lett kan fikse slipsknuten.


 2. Gjør klar skoene


  Kunne ikke laste instagram  På samme måte som hud og hår trenger næring og beskyttelse, må skoene dine pleies de også. Alle skinnskoene dine bør behandles regelmessig, smør de gjerne med fett og impregner dem ofte.

  Her får du tips til hvordan dine sko bør pusses.

  Men du trenger ikke nødvendigvis å gå med skinnsko til dressen.

  Dette året har nemlig hvite sneakers vært en av de hotteste trendene, både til dress og hverdags.

  Men, det sier seg selv at det ikke alltid er like lett å holde hvite sko hvite. Klikk.no skriver derfor at du kan bruke tannkost og tannkrem. 


 3. Ha en rynkefri skjorte


  Kunne ikke laste instagram  Rynkete skjorte vil vi ikke se under dressjakken. Og det er bare å innrømme det: ikke alle menn er like god på å stryke skjorta.

  Heldigvis finnes det flere tips til hvordan få en rynkefri skjorte til julebordet. 

  Et tips kan være å henge skjorta på en kleshenger i dusjen. Mens du dusjer i varmtvann, retter skjorta seg ut på grunn av den varme dampen! Det er med andre ord ikke bare sliten sveis og stram svettelukt som kan fikses i dusjen, skriver Aftenposten.

  Om ikke kan du se hvordan du skal stryke en perfekt skjorte her.


 4. Finn riktig dress


  Kunne ikke laste instagram  En perfekt dress er noe alle menn bør ha i sin garderobe.

  - Det finnes mange ulike typer mennesker og fasonger, så det første alle som skal kjøpe dress bør tenke på er at hele dressen skal følge kroppen på en naturlig måte, har avdelingsleder ved Follestad Classic, Markus Larsson, sagt til Klikk.no.

  Ifølge Minmote er det også viktig å vite hvilken dress som passer for deg. Skal det være tre knapper eller to knapper? Smale eller brede slag?

  Se hvordan Didrik Solli-Tangen styler dressen til julebordet.


 5. Unngå tennissokker


  Kunne ikke laste instagram  Det er kanskje viktigere enn du tror og det er spesielt en regel dere må følge: hold dere unna tennissokker!

  - La oss si du skal gå i dress og tar tennissokker på, eller er iført treningsklær og bruker dressokker. Da har du bomma helt, sier stylist Erlend Elias Bragstad til Klikk.no.


 

Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer