Julaften skal det være riskrem – men ikke i Trøndelag

Enten det blir pinnekjøtt, ribbe eller torsk til jul, skal riskremen avslutte måltidet. Unntatt i Trøndelag. Der sverger de til multekrem.

Julaften skal det være riskrem – men ikke i Trøndelag
Publisert

Krangelen går ofte høylytt når desserten på julaften skal avgjøres. Riskrem er aller best, mener 44 prosent av Norges befolkning. Blandingen av kald risgrøt og krem, toppet av rød saus, topper lista i alle fylker utenom ett – nemlig Trøndelag. Der spiser folk helst multer.

Den fornemme og litt mektige karamellpuddingen havner helt nede på tredje plass med 8 prosent oppslutning, fulgt av iskake (6 prosent) og den litt sunnere fruktsalaten (4 prosent).

Krem ser uansett ut til å være en fellesnevner, til glede for Opplysningskontoret for Meieriprodukter, som står bak undersøkelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer