En bil med teksten «Woodstock or bust» i Bethel i den amerikanske delstaten New York i 2009. Illustrasjonsfoto: Stephen Chernin / AP / NTB scanpix
En bil med teksten «Woodstock or bust» i Bethel i den amerikanske delstaten New York i 2009. Illustrasjonsfoto: Stephen Chernin / AP / NTB scanpix Vis mer

Festival avlyst

Jubileumsfestivalen Woodstock 50 er avlyst

En lang rekke artister har trukket seg fra det kriserammede arrangementet Woodstock 50, og nå blir det hele avlyst.

Publisert

Festivalen skulle ha funnet sted i midten av august som en mimrefest til minne om historiens største musikkhappening. Men problemene har stått i kø, og onsdag kunngjorde arrangørene at evenementet må avlyses.

– Vi beklager dette på det aller sterkeste, men en rekke uforutsette tilbakeslag har gjort det umulig å holde den festivalen vi hadde tenkt oss, skriver en av festivalens initiativtakere, Michael Lang.

Arrangørene har hatt problemer med å finne et egnet sted for festivalen, og det har vært vanskelig å få de nødvendige tillatelsene. Dessuten har en viktig sponsor trukket seg. Og på toppen av dette rakk arrangørene aldri å legge billettene ut for salg.

Blant artistene som skulle ha opptrådt, men som har trukket seg, er Miley Cyrus, Jay-Z og The Raconteurs. Veteraner som Carlos Santana og Country Joe McDonald, som spilte på den opprinnelige Woodstock-festivalen for 50 år siden, skulle i utgangspunktet ha opptrådt, men har takket nei.

Woodstock 50 skulle ha vært holdt 16.–18. august til minne om et tre dagers sølebad med musikk, dop og sex på et jorde i delstaten New York. På festivalen i 1969 deltok 500.000 mennesker.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.