Journalist dømt til fire års fengsel for voldtekt

Journalisten som var tiltalt for å ha voldtatt en kollega, dømmes til ubetinget fengsel i fire år. Han varsler at han vil anke dommen.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Mannen er også dømt til å betale 223.000 kroner i oppreisning til fornærmede, melder Medier24. Dommen er tre måneder kortere enn det påtalemyndigheten ønsket.

Journalisten erkjente ikke straffskyld da han forklarte seg i retten. Ifølge Medier24 varsler han at han vil anke dommen.

– Dommen er feil, og retten har dessverre oversett det strenge beviskrav som eksisterer i straffesaker – og det er dessverre et betydelig problem i disse sakene, skriver forsvarer Mette Yvonne Larsen i en SMS.

Forholdet han er dømt for, skal ha skjedd i kvinnens hjem i februar i fjor. Mannen var tiltalt etter straffeloven §292 for å ha hatt seksuell omgang med «noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer