Journalist dømt til fire års fengsel for voldtekt

Journalisten som var tiltalt for å ha voldtatt en kollega, dømmes til ubetinget fengsel i fire år. Han varsler at han vil anke dommen.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Mannen er også dømt til å betale 223.000 kroner i oppreisning til fornærmede, melder Medier24. Dommen er tre måneder kortere enn det påtalemyndigheten ønsket.

Journalisten erkjente ikke straffskyld da han forklarte seg i retten. Ifølge Medier24 varsler han at han vil anke dommen.

– Dommen er feil, og retten har dessverre oversett det strenge beviskrav som eksisterer i straffesaker – og det er dessverre et betydelig problem i disse sakene, skriver forsvarer Mette Yvonne Larsen i en SMS.

Forholdet han er dømt for, skal ha skjedd i kvinnens hjem i februar i fjor. Mannen var tiltalt etter straffeloven §292 for å ha hatt seksuell omgang med «noen som var bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer