Joshua King herjet for Watford – scoret hattrick mot Everton

Joshua King fikk litt av en revansj borte mot sin tidligere arbeidsgiver Everton lørdag. Han scoret tre mål i Watfords 5-2-seier i Premier League.

Joshua King kastet seg fram og fikk foten på ballen mot Everton lørdag. Foto: Martin Rickett/PA via AP / NTB
Joshua King kastet seg fram og fikk foten på ballen mot Everton lørdag. Foto: Martin Rickett/PA via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En frisk King fikk sjansen fra start mot klubben han spilte for sist sesong. Og han leverte mildt sagt varene. Landslagsspissen slo til med sitt 49., 50. og 51. mål i den engelske eliteserien.

King ble lørdag den andre norske spilleren i historien til å runde 50 mål i Premier League. Ole Gunnar Solskjær var den hittil eneste.

Målene i kampen var Kings første i Premier League siden han scoret for Bournemouth mot nettopp Everton 26. juli 2020 i nedrykkssesongen. Han ble i februar hentet til de blåkledde, der tilliten lot vente på seg. Før årets sesong gikk han til Watford, der han nå har våknet etter en trøblete sesongstart.

– Da jeg våknet i dag, hadde jeg en følelse av at jeg kom til å score. Jeg var i Everton i fjor og har venner i klubben. Jeg følte at jeg hadde noe å bevise, sa King etter kampen, ifølge TV 2.

Men det startet tungt for King og lagkameratene. Tom Davies sendte Everton i ledelsen etter tre minutter etter flott forarbeid av Demarai Gray.

Løsnet

Ti minutter senere skulle imidlertid den norske spissen få sin første PL-scoring siden 26. juli 2020.

Hjørnesparket ble forsøkt klarert av Everton-stopper Michael Keane, men ballen gikk i hodet på Craig Cathcart og landet hos King, som enkelt skled inn 1-1.

Etter 63 minutter stupte Richarlison inn 2-1. Keane var involvert også denne gang da han leverte et flott innlegg. Det skulle ikke holde for de blåkledde.

Sekunder

Juraj Kucka stanget inn utligningen, før King sekunder senere sendte fikk ballen alene med Jordan Pickford og sendte ballen sikkert i mål til 3-2.

Sju minutter senere la han på til 4-2 etter en fin soloprestasjon i feltet. Han vendte bort Keane før han sendte ballen i mål.

Innbytter Emmanuel Dennis gjorde til slutt 5-2-scoringen. Han var, som King, iskald alene med Pickford.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer