Jordans konge sier hans «uberegnelige» halvbror skal forbli i husarrest

Jordans kong Abdullah snakker ut om konflikten med halvbroren i april og kaller ham uberegnelig. Han formaliserer også husarresten broren er pålagt.

Tidligere kronprins Hamzah sammen med sin mor dronning Noor i 2004. Prinsen sitter nå i husarrest for angivelig å ha planlagt destabilisering av kongedømmet. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB
Tidligere kronprins Hamzah sammen med sin mor dronning Noor i 2004. Prinsen sitter nå i husarrest for angivelig å ha planlagt destabilisering av kongedømmet. Arkivfoto: Hussein Malla / AP / NTB Vis mer
Publisert

I et krast brev skriver Abdullah at han har godkjent husarresten av prins Hamzah i slottet hans, der hans bevegelsesfrihet og tilgang til kommunikasjon blir begrenset.

– Vi skal sørge for at Hamzah får alt han trenger for å leve et komfortabelt liv, men han vil ikke lenger ha de mulighetene han misbrukte til å fornærme nasjonen, landets institusjoner og sin familie, og heller ikke til å undergrave Jordans stabilitet, skriver han.

Kunngjøringen er foreløpig siste kapitel i en pågående og uvanlig offentlig strid i palasset. Abdullah II og Hamzah er begge sønner av avdøde kong Hussein, som styrte Jordan i en mannsalder før han døde i 1999.

Abdullah hadde utnevnt Hamzah til kronprins, men fratok ham tittelen i 2004, og i april ble Hamzah satt i husarrest for en angivelig plan om å destabilisere kongedømmet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer