Jøran Kallmyr (Frp) ny justisminister

Pressekonferanse klokka 11.45. Saken oppdateres.

Jøran Kallmyr ( Frp) ble fredag utnevnt til ny justisminister av kongen i statsråd. Statsminister Erna Solberg presenterte den nye ministeren på slottsplassen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Jøran Kallmyr ( Frp) ble fredag utnevnt til ny justisminister av kongen i statsråd. Statsminister Erna Solberg presenterte den nye ministeren på slottsplassen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg (H) kom ut på Slottsplassen sammen med den nye justisministeren etter statsråd fredag formiddag.

Verken Solberg eller Kallmyr kom med noen kommentarer til de fremmøtte journalistene, men de skal møte pressen klokken 11.45.

Tor Mikkel Wara ble utnevnt til justisminister 4. april 2018. 14. mars 2019 ble han innvilget permisjon etter at hans samboer ble pågrepet av PST og siktet for å ha tent på ekteparets bil natt til 10. mars.

Torsdag varslet han at han går av.

Det hadde lenge vært spekulasjoner om det ville være mulig for Wara å komme tilbake etter at hans samboer Laila Bertheussen ble siktet av PST for å ha fingert en trusselhendelse mot parets bolig.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) trådte for to uker siden inn som fungerende justisminister. Han er nevnt som en mulig kandidat til å få jobben permanent.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer